Dick van der Kolk

Mijn naam is Dick van der Kolk, geboren in 1954 te Amersfoort. Februari 1980 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als dierenarts. Na wat waarnemingen bij dierenartsenpraktijken en een korte periode als bedrijfsdierenarts bij een pluimveebedrijf , ben ik in 1981 in het Groningse Zuidhorn gestart als allround practicus. Met passie heb ik mij ingezet om in korte tijd het hele brede veld van de diergeneeskunde aldaar onder de knie te krijgen. Bijna 30 jaar heb ik in Zuidhorn gewerkt en gewoond. In deze periode heeft de praktijk een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, hetgeen geleid heeft tot differentiatie. Mede daarom ook heb ik mij de laatste jaren vooral toegelegd op de geneeskunde van de gezelschapsdieren.  Dermatologie, interne geneeskunde en  voeding zijn aandachtsvelden die mijn speciale interesse hebben. Naast de praktijkwerkzaamheden vind ik het heel belangrijk om ook maatschappelijk actief te zijn en ik beweeg mij ook regelmatig in het verenigingsleven of het besturenwerk.
Samen met mijn vrouw Joke hebben we vijf prachtige kinderen die allen in Zuidhorn zijn opgegroeid en daar  een heerlijke jeugd hebben doorgebracht. Inmiddels zijn ze het ouderlijk huis  uitgevlogen.  Reden voor ons om ons te bezinnen op de toekomst. Wij hebben er voor gekozen om een woon/werk plek te zoeken in het midden van het land, dichter bij kinderen en kleinkinderen (wij zijn inmiddels de trotse grootouders van een kleinzoon en kleindochter!)  en familie. De mogelijkheid om de Dierenkliniek Luten  over te nemen kwam ons bijzonder gelegen. Een leuke en uitdagende praktijk die veel trotse huisdierenbezitters kent. Zeker ook interessant is de grote hoeveelheid kennis van bijzonderen huisdieren (exotische dieren) die er in deze praktijk is vanwege de jarenlange relatie met Burgers Zoo. Collega Luten gaat verder met zijn werk als Wildlife dierenarts, maar de verworven kennis voor de exotische huisdieren blijft zeker in de praktijk aanwezig!
Wij zijn er trots op dat 4 oktober 2010 (dierendag!) onze eerste werkdag in Dierenkliniek Velp kon zijn. Een hele andere praktijk, andere medewerkers, andere huisdierenbezitters. Kortom heel veel nieuwe dingen, maar wat hetzelfde is en blijft zijn de huisdieren. Een leven zonder dieren kan ik me niet voorstellen. Ik geniet van mijn patiënten en uiteraard ook van mijn eigen huisdieren. Ghita, de zwarte Labrador Retriever, is een afgekeurde KNGF hond. Een super leuk beest, maar ook erg ondeugend. Britney is de rustige Britse Korthaar kat die elke nacht aan het voeteneind op mijn bed wil liggen…..

Als dierenarts heb ik oog voor dieren, dieren boeien me. Maar daarnaast geniet ik evenzeer van de contacten met de mensen om de dieren heen.

Joke van der Kolk

Mijn naam is Joke,  al bijna 35 jaar gelukkig getrouwd met Dick en tevens mede-eigenaar van Dierenkliniek Velp.

Naast alle verantwoordelijkheden en werkzaamheden die een gezin met 7 personen met zich meebrengt, heb ik de laatste 10 jaar gewerkt als gewichtsconsulent. Begonnen met de Herbalife producten en van daaruit ontstond er een grote interesse in het aandachtsveld gezonde voeding en de problemen die er voor veel mensen zijn door het ontbreken van een goed voedingspatroon. In deze 10 jaar heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan op dit gebied. Mede daarom heb ik mijn ervaring gecomplementeerd met de opleiding gewichtsconsulent.

Hoewel dit terrein mij enorm boeit, lijkt het me ook een geweldige uitdaging om me wat meer toe te gaan leggen op het gebied van dierenwelzijn. Ook op dit terrein komen er steeds meer aandachtsvelden, die, wellicht vreemd genoeg,  de nodige overlap vertonen met het humane veld. Ook hier is sprake van noodzaak tot gewichtsmanagement. In de praktijk is daaromtrent zeker al de nodige knowhow en ervaring aanwezig. Daar wil ik  een stuk kennis van opdoen en er mijn steentje aan bij gaan dragen. Dierenkliniek Velp is een geweldig leuke uitdaging, die ik graag samen met Dick aanga! Wat ik zeker het vermelden nog waard vind, is, dat we ons al helemaal “thuis” voelen in het Velpse en enorm genieten van de schitterende omgeving en de vele wandelmogelijkheden die deze biedt!

Chantal Willemsen

Paraveterinair, administratie en trimster.
Mijn naam is Chantal Willemsen, getrouwd met Harold en wij hebben samen drie jongens, Jason, Nick en Colin. Wij hebben twee border terriërs Lucky en haar dochter Joy. In 1995 ben ik afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente, en sinds 1996 met veel plezier werkzaam in deze kliniek. Tegenwoordig nog maar 2 dagen per week. Tevens verzorg ik onder andere de administratie van de kliniek, u komt mij niet zo vaak tegen achter de balie, al hoewel ik helpen met operaties en aan de balie nog wel erg leuk vind.  Ook werk ik 2 dagen in de week in Mijn trimsalon aan huis. Informatie over de trimsalon is te  vinden op mijn website De trimsalon is een mooie combinatie met werken in de dierenkliniek, thuis en mijn gezin.

Marte Cuppens-Joosten

Dierenarts
Ik ben sinds 2002 dierenarts en natuurlijk dol op dieren. Het beroep dierenarts is geweldig en afwisselend. Je stelt diagnoses, kiest een behandelplan en geeft in begrijpelijke taal uitleg aan de eigenaar. Daarnaast bied je een luisterend oor. Het contact met dieren en hun eigenaren is bijzonder. Elke keer vind ik het weer een uitdaging om het vertrouwen van een dier te krijgen. Naast behandelingen tijdens het spreekuur heb ik speciale interesse voor konijnen en cavia’s en voor chirurgie. Als ik niet aan het werk ben, geniet ik van mijn twee dochters, mijn man, onze kat en konijnen. In het weekend kook ik graag uitgebreid (liefst uit eigen moestuin!) en maak ik graag een wandeling over de Veluwezoom. Vanaf 1 januari 2015 ziet u mij op woensdag én 1 x per 3 weken op de zaterdagochtend bij Dierenkliniek Velp. Daarnaast werk ik 3 dagen per week in een dierenkliniek In Nijmegen. Ik verheug met erop u en uw dier te ontmoeten!

Carola van de Bovenkamp

Dierenarts

Mijn naam is Carola van de Bovenkamp. Geboren en getogen op de Veluwe bracht de studie Diergeneeskunde mij in 2003 naar Utrecht. Daar heb ik met veel plezier het studiepad Gezelschapsdieren doorlopen. Na mijn afstuderen ben ik tijdelijk werkzaam geweest in een gezelschapsdierenpraktijk in Rotterdam. Hierna ben ik op zoek gegaan naar een leuke dierenkliniek op de Veluwe, omdat dit een mooi stukje Nederland blijft waar ik me graag wil vestigen. Zodoende ben ik terecht gekomen bij Dierenkliniek Velp. De diversiteit aan diersoorten die wordt aangeboden in deze praktijk spreekt me erg aan. Dit maakt het werk erg afwisselend. Als ik niet aan het werk ben ga ik graag met paard en wagen de natuur in. Verder is reizen één van mijn grootste passies. Tijdens mijn studie heb ik een aantal verre reizen kunnen maken, waaronder een reis naar de Verenigde Staten waar ik een deel van mijn co-schappen heb gelopen. Voorlopig blijf ik met beide voeten op Hollandse bodem en ontmoet ik u graag met uw huisdier in de praktijk!

Joëlla Bruinenberg

Paraveterinair en gecertificeerd gebitsconsulente
Mijn naam is Joëlla Bruinenberg.  Ik heb zelf een miniatuur bullterriër genaamd DJ. Ik kwam er pas laat achter dat ik paraveterinair wou worden, ik heb hiervoor in de horeca gewerkt, werken met mensen heeft mij altijd
erg aangesproken. Toen ik met mijn vorige hond bij de dierenarts kwam met een gebroken poot, zag ik hoe veelzijdig deze baan was, en dat sprak mij enorm aan. Een half jaar later ben ik aan een verkorte opleiding begonnen bij Capabel en was na een jaar al afgestudeerd voor paraveterinair. Na mijn stageperiode in 2007 binnen de kliniek kon ik hier blijven werken. Het werken met zowel mensen als dieren brengt nog meer gezelligheid en afwisseling. Ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb, ga met veel zin iedere dag weer naar mijn werk toe.

Marjan Paans

Paraveterinair en gecertificeerd veterinair voedingsconsulent
Mijn naam is Marjan Paans. In 2005 ben ik afgestudeerd voor paraveterinair. Enkele maanden later kwam ik terecht in deze praktijk. In het begin voor 2 dagen, maar na enkele jaren werd dat 5 dagen. Sinds kleins af aan ben ik al gek op dieren en heb er altijd mee willen werken.
Naast mijn werk ben ik druk met mijn 2 kinderen Jasmin en Bilal. 2 schatten waar ik thuis mijn handen vol aan heb.
Ook heb ik 2 katten, Noorse boskat kruising Bee-Bob en Duchess, een kruising Ragdoll x Thai Siamees. Tevens heb ik een tropisch aquarium met verschillende zoetwater vissen.
In mijn vrije tijd wandel, tuinier en kook ik graag.

Bertie Bloem

Paraveterinair en gecertificeerd veterinair voedingsconsulent
Hallo mijn naam is Bertie Bloem . Al vanaf mijn vierde jaar roep ik dat ik boerin wou worden, in de loop der tijd is dat wel een beetje aangepast, maar dat het iets met dieren moest worden was al snel duidelijk. Bij mijn ouders thuis hadden we konijnen, cavia’s, hamsters, geiten, schapen, kippen, duiven, honden, katten, valkparkieten en een pony.
Ik heb een BBL opleiding gevolgd waarbij ik 2 jaar leren en werken heb gecombineerd, ik werkte vier dagen in de week in een klein dierenpark in Epe en ging nog 1 dag per week naar school. In 2006 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en sinds maart 2008 werkzaam in deze kliniek. Het is leuk en afwisselend werk en het bevalt erg goed. Ik woon in arnhem samen met mijn vriend, onze dochter en onze kat frits. In de toekomst zouden wij graag vrij willen wonen zodat we ook plek hebben voor konijnen, cavia’s, hamsters, geiten, schapen, kippen, duiven, honden, katten, valkparkieten en een pony.
In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk te duiken. Ik zit bij een hele gezellige en actieve duikclub in Nijmegen, Duikclub Oost Nederland.  In de zomer kun je me in de verschillende plassen rondom Nijmegen vinden.

Manon Kleiboer

Paraveterinair

Mijn naam is Manon Kleiboer. Ik ben geboren op 10 mei 1994. Van kleins af aan vind ik het al leuk om met dieren bezig te zijn. Ik heb bijna 8 jaar lang met golden retrievers gefokt en geshowd  op nationale en internationale hondententoonstellingen.  Ik heb nu zelf nog één golden retriever genaamd Splennie. In 2010 ben ik aan de MBO opleiding voor dierverzorging begonnen, waarna  ik vanaf 2012 de vervolgopleiding voor Paraveterinair heb gevolgd. Tijdens deze studie heb ik in 2013 een super leuke stage gehad bij Dierenkliniek Velp. Ik heb door deze stage echt kennis kunnen maken met het werken binnen een dierenkliniek. In mei  2014 heb ik mijn diploma behaald voor Paraveterinair en ben  ik werkzaam binnen deze praktijk.